Laden Evenementen

Aankomende Evenementen

Evenementen Search and Views Navigation

Evenement Views Navigation

april 2020

Concertlezing Jan Brokken – Nine Sligter

19 april | 15:00 - 17:00
Theater aan de Slag Culemborg, Nederland + Google Maps

Concertlezing door Jan Brokken over 'De rechtvaardigen', met muziek van Lidy Blijdorp (cello) en Tobias Borsboom (piano). Brokken beschrijft het leven van een Nederlandse consul in Litouwen, die aan het begin van WOII een manier ontdekte om duizenden uit Polen gevluchte Joden het leven te kunnen redden. Met muziek van Sjostakovitsj, Henriëtte Bosmans, Ravel, Geza Frid, Bloch en Schubert.

Meer weten »

Vliegend vrij – De Roos van Culemborg

28 april | 00:00 - 31 mei | 23:59
Grote of Barbarakerk Culemborg, Nederland + Google Maps

Kunst op hoogte, luchtkunst zonder begrenzing van bodem, muur of dak. Ruimte voor negen grote kunstwerken als luchtschepen. Hier gelden andere normen dan aan muur of wand: bewegelijk, 'lichtzinnig’, subtiel en groots. Het is een uitdagende vraag aan zorgvuldig geselecteerde kunstenaars om met ‘Vliegend vrij’ een bijzondere expositie te realiseren. Vanwege de Coronacrisis wordt Vliegend vrij uitgesteld naar september 2020.

Meer weten »

mei 2020

Voorjaarsconcert Lente en lijden – Capella Culemborg

9 mei | 20:15 - 21:15
Lutherse kerk Culemborg, Nederland + Google Maps

Het nieuwe vocaal ensemble Capella Culemborg verzorgt op 9 mei een concert met als thema Lente en lijden, met werken van Poulenc (Quatre Motets pour un temps de pénitence), Gesualdo (uit de Responsoria) en Mendelssohn. Vanwege de Coronacrisis wordt het concert uitgesteld tot een nader te bepalen datum.

Meer weten »

Dameshandwerk & Noorderzon – Stichting KuCu

16 mei - 24 mei

Dameshandwerk gaat over drie dames die elkaar ontmoeten bij een bank in het park, waar dagelijks ‘De weduwe’ te vinden is, die daar het dagelijkse wel en wee van haar dorpsgenoten in de gaten houd. Noorderzon is een komedie met personages die in existentiële nood verkeren. De tragedie zit hem in het opgesloten zijn, heel concreet in de uitspanning, maar ook in de knellende zusterrelatie. Het komische zit hem in de absurditeit van de situatie, terwijl de zussen doen alsof…

Meer weten »

juni 2020

Peer Gynt, een muzikaal theateravontuur – Betuws Symfonie Orkest

7 juni
Grote of Barbarakerk Culemborg, Nederland + Google Maps

Het Betuws Symfonie Orkest, Culemborgse Schoolorkesten, en Kunst Educatie Culemborg brengen samen met meesterverteller Frank Groothof de kindervoorstelling Peer Gynt, waarbij kinderen van ca. 6 - 14 jaar actief deelnemen aan de voorstelling via muziek en beeldende kunst.

Meer weten »

Contrasten – Culemborgs Kamerkoor

13 juni | 20:00 - 22:00
Grote of Barbarakerk Culemborg, Nederland + Google Maps

Lustrumconcert van het Culemborgs Kamerkoor, waarbij het programma grote contrasten bevat. Het koor bezingt de uitersten van het kerkelijk jaar, van hetverdriet om de kruisdood in het Stabat Mater van Rheinberger tot de vreugde om de geboorte van Christus in het Gloria van Vivaldi, aangevuld met bijpassende geestelijke werken van Rheinberger, Mendelssohn, Mozart en Pergolesi. Daarnaast wordt instrumentale begeleiding afgewisseld met a capella-zang. Professionele zangers en musici werken samen met amateurs aan een klassiek concert op hoog niveau. Vanwege de…

Meer weten »

Korenfestival Buiten-Gewoon Zingen 2020 – Stichting Werk aan het Spoel

21 juni | 11:00 - 17:00
Werk aan het Spoel Culemborg, Nederland + Google Maps

Zingen, luisteren, leren en genieten van 15 koren in diverse genre's (o.a. klassiek, pop, close harmony, barbershop) op 3 podia op een bijzondere buitenlocatie. Het festival vindt voor de zevende keer plaats, en wordt geopend met een gezamenlijke inzingsessie. Tijdens de lunchpauze is er een optreden van zangtrio Sweet Silver. Vanwege de Coronacrisis is het Korenfestival voor 2020 afgelast.

Meer weten »

juli 2020

Pilot jeugdstrijkorkesten – Stichting Muziekeducatie Culemborg

4 juli | 16:00 - 18:00
Voormalige synagoge Culemborg, Nederland + Google Maps

(Alt)violiste Tjitske Kwakkel-Homma is gestart met een pilot om te komen tot een jeugdstrijkorkest in Culemborg. De eerste uitvoering zal plaatsvinden op zaterdagmiddag 4 juli.

Meer weten »

september 2020

Gedeelde grond III – Stichting LekArt

25 september - 27 september
Uiterwaarden Culemborg Nederland + Google Maps

Eind september 2020 wordt het LekArt drieluik Gedeelde Grond afgesloten met een manifestatie in het Culemborgse buitengebied. In de natuur van de uiterwaarden wordt beeldende kunst gepresenteerd, en dit wordt versterkt door performance, theater, dans en muziek. Binnen het thema Gedeelde Grond wordt terug gegaan naar de dreigende watersnoodramp in de regio Rivierenland in 1995. 250.000 mensen verlieten hun ‘grond’ om tijdelijk ergens anders een veilige plek te vinden. Deze manier van evacueren komt niet alleen in de omgeving van…

Meer weten »

oktober 2020

Kunstroute Culemborg 2020 – Stichting Kunstroute Culemborg

10 oktober | 12:00 - 11 oktober | 17:00
Binnenstad Culemborg Nederland + Google Maps

Op 10 en 11 oktober vindt voor de vijfde keer de Kunstroute Culemborg plaats, waarbij werken zijn te zien van ca. 50 beeldende kunstenaars in de binnenstad van Culemborg.

Meer weten »
+ Exporteer Evenementen