Laden Evenementen

Aankomende Evenementen

Evenementen Search and Views Navigation

Evenement Views Navigation

april 2019

Terugkeer van Kasteel de Cuylenborgh – Stichting Kasteeltuin Culemborg

6 april 2019 | 11:00 - 10 oktober 2023 | 17:00
Kasteeltuin Culemborg, Nederland + Google Maps

Kasteel De Cuylenborgh in virtual reality, gebaseerd op een historisch verhaal: het kasteel had in de middeleeuwen een directe verbinding met het hof van keizer Karel V. De activiteit is zowel educatief, historisch als verstrooiend, en daarom geschikt voor een brede doelgroep. Het is de meest waardevolle historische plek van Culemborg, maar behalve wat resten van de fundamenten is er niets meer van te zien. Het kasteel heeft een rijke geschiedenis, van ongeveer 1350 tot eind 17e eeuw heeft het…

Meer weten »

augustus 2019

Productieprocessen in de meubelindustrie van Culemborg – Stichting Gispen Collectie

1 augustus 2019 - 31 mei 2020

Onderzoek naar de ontwerp- en productieprocessen van de meubelindustrie in Culemborg in het algemeen en van Gispen in het bijzonder, in de periode tussen 1950-1970. De resultaten worden vastgelegd en gepubliceerd op een website in voorjaar 2020.

Meer weten »

oktober 2019

Mijn leven in beeld – Odensehuis Culemborg

1 oktober 2019 - 31 mei 2020

Op 30 november 2019 is het fotoproject van het Odensehuis en fotoclub Lek en Licht van start gegaan. Zes mensen die leven met dementie hebben kennisgemaakt met zes fotografen en koppels die elkaar goed leren kennen, zodat de fotografen het dagelijks leven van hun 'maatje' mooi kunnen vastleggen. Doel van het project is een mooie expositie in het voorjaar van 2020, die een realistisch beeld geeft van leven met dementie in al haar diversiteit.

Meer weten »

januari 2020

Culemborgse Verhalenboom – Stichting Levende Verhalen Culemborg

1 januari - 31 oktober

Aan de hand van verhalentafels worden deelnemers aangemoedigd om hun verhaal te vertellen. Een aantal van deze verhalen wordt vormgegeven middels een (mini)documentaire, boekje of tentoonstelling. De verhalen worden verrijkt met achtergrondinformatie, foto's en filmpjes. De cyclus wordt afgesloten met een verhalenfestival in oktober 2020.

Meer weten »

Culemborgse Schoolorkesten 2020 – Kunst Educatie Culemborg

1 januari | 00:00 - 31 mei | 23:59

Culemborgse Schoolorkesten (CSO) is een project, waarbij leerlingen tussen de 10 t/m 14 jaar, 1 jaar lang 16 gratis muzieklessen en 16 gratis orkesttrainingen ontvangen op een instrument naar keuze: saxofoon; cello, slagwerk, gitaar, keyboard, viool, contrabas, dwarsfluit, blokfluit, klarinet, hobo ….of gewoon je eigen stem! In het project wordt toegewerkt naar een aantal kleine concerten en een groot slotconcert (4 voorstellingen) in de Gelderlandfabriek. Vanwege de Coronacrisis is onduidelijk of en wanneer de concerten en het slotconcert zullen plaatsvinden.

Meer weten »

Verbetering Muziekonderwijs – Het Praathuis

1 januari - 31 december

Gedurende een periode van 3 jaar wordt planmatig aan de verbetering van muziekonderwijs gewerkt. Leerkrachten worden begeleid om zelf op vaste momenten inhoudelijk goed muziekonderwijs te geven. Bovendien worden er lessen ontwikkeld die aansluiten op schoolbrede projecten.

Meer weten »

maart 2020

Tentoonstelling Schuilen, Onderduik in Culemborg 40-45 – Elisabeth Weeshuis Museum

14 maart - 1 november
Elisabeth Weeshuis Museum Culemborg, Nederland + Google Maps

Een expositie die het accent legt op de hulp die ‘gewone’ Culemborgers boden aan vervolgde Joodse medeburgers, jonge mannen die de gevreesde Arbeitseinsatz wilden ontlopen en geallieerde piloten. Met gevaar voor eigen leven. Centraal staat het elkaar helpen, een onderwerp dat nog steeds actueel is. Deze tentoonstelling is een eerbetoon aan hen die een plek boden aan mensen in nood, in levensgevaar.

Meer weten »

april 2020

To escape or not to escape (werktitel) – Stichting Amateurpodium

17 april | 00:00 - 19 april | 23:59
Werk aan het Spoel Culemborg, Nederland + Google Maps

In een jeugdgevangenis loopt een aantal jeugddelinquenten tegen emotionele problemen aan. Ze vinden het lastig zich aan te passen aan de maatschappij en aan het beleid van de gevangenis, hebben te maken gehad met opvoedkundige issues, zijn of voelen zich verstoten. Daarnaast kampen sommigen met verslavingen, stoeien ze met hun zelfvertrouwen of het vertrouwen in de ander, maken ze vrienden of juist vijanden. De voorstelling gaat over macht, vriendschap, verraad, (on)voorwaardelijke liefde, vertrouwen. Maar ook over willen ontsnappen, en tegelijkertijd…

Meer weten »

Dance and sing – Zangstudio Judith van den Dool

17 april | 19:00 - 20:00
De Gelderlandfabriek Culemborg Nederland + Google Maps

In een samenwerking van Balletstudio Chantal van der Tuijn en Zangstudio Judith van den Dool worden in 2 voorstellingen van 60 minuten (om 19.00 uur en om 20.30 uur) 12 à 13 musicalnummers gezongen en gedanst. Met 12 live zangeressen en ca. 100 dansers/danseressen, onder muzikale begeleiding via orkestband. Vanwege de Coronacrisis wordt de voorstelling verplaatst naar een nader te bepalen datum.

Meer weten »

Eten en drinken – Zaffre

18 april | 00:00 - 19 april | 23:59
Pompgebouw (naast Watertoren) Culemborg, Nederland + Google Maps

Twee concerten op 18 april (avond) en 19 april (matinee) 2020. De concerten bestaan uit een combinatie van een optreden met nieuw repertoire en speciale ambiance rondom het thema ‘eten en drinken’. De ambiance wordt gecreëerd door de aankleding en het feit dat tijdens het optreden de maaltijd wordt verzorgd en genuttigd. Het publiek zit aan lange tafels en krijgt, aansluitend bij het thema van de gezongen liederen, een voorgerecht, hoofdgerecht entoetje geserveerd. Vanwege de Coronacrisis worden de concerten uitgesteld…

Meer weten »
+ Exporteer Evenementen