Laden Evenementen

Aankomende Evenementen

Evenementen Search and Views Navigation

Evenement Views Navigation

april 2019

Terugkeer van Kasteel de Cuylenborgh – Stichting Kasteeltuin Culemborg

6 april 2019 | 11:00 - 10 oktober 2023 | 17:00
Kasteeltuin Culemborg, Nederland + Google Maps

Kasteel De Cuylenborgh in virtual reality, gebaseerd op een historisch verhaal: het kasteel had in de middeleeuwen een directe verbinding met het hof van keizer Karel V. De activiteit is zowel educatief, historisch als verstrooiend, en daarom geschikt voor een brede doelgroep. Het is de meest waardevolle historische plek van Culemborg, maar behalve wat resten van de fundamenten is er niets meer van te zien. Het kasteel heeft een rijke geschiedenis, van ongeveer 1350 tot eind 17e eeuw heeft het…

Meer weten »

januari 2020

Culemborgse Verhalenboom – Stichting Levende Verhalen Culemborg

1 januari | 00:00 - 31 oktober | 23:59

Aan de hand van verhalentafels worden deelnemers aangemoedigd om hun verhaal te vertellen. Een aantal van deze verhalen wordt vormgegeven middels een (mini)documentaire, boekje of tentoonstelling. De verhalen worden verrijkt met achtergrondinformatie, foto's en filmpjes. De cyclus wordt afgesloten met een verhalenfestival in oktober 2020. Vanwege de Coronacrisis wordt de planning rondom de Verhalenboom aangepast. Nadere informatie wordt later bekend gemaakt.

Meer weten »

Verbetering Muziekonderwijs – Het Praathuis

1 januari - 31 december

Gedurende een periode van 3 jaar wordt planmatig aan de verbetering van muziekonderwijs gewerkt. Leerkrachten worden begeleid om zelf op vaste momenten inhoudelijk goed muziekonderwijs te geven. Bovendien worden er lessen ontwikkeld die aansluiten op schoolbrede projecten.

Meer weten »

maart 2020

Tentoonstelling Schuilen, Onderduik in Culemborg 40-45 – Elisabeth Weeshuis Museum

14 maart | 00:00 - 1 november | 23:59
Elisabeth Weeshuis Museum Culemborg, Nederland + Google Maps

Een expositie die het accent legt op de hulp die ‘gewone’ Culemborgers boden aan vervolgde Joodse medeburgers, jonge mannen die de gevreesde Arbeitseinsatz wilden ontlopen en geallieerde piloten. Met gevaar voor eigen leven. Centraal staat het elkaar helpen, een onderwerp dat nog steeds actueel is. Deze tentoonstelling is een eerbetoon aan hen die een plek boden aan mensen in nood, inlevensgevaar. Vanwege de Coronacrisis is de officiële opening afgelast, en kan de tentoonstelling pas bezocht worden als de maatregelen rondom…

Meer weten »

mei 2020

Orgelserie 2020 – Stichting Muziek in de Grote of Barbarakerk

29 mei | 19:30 - 25 september | 21:30
Grote of Barbarakerk Culemborg, Nederland + Google Maps

In deze serie orgelconcerten wordt ingezet op met name jonge organisten van topniveau, die zich op verschillende vlakken al bewezen hebben.Het programma ziet er als volgt uit:- 29 mei: Adriaan Hoek- 29 juni: Gerben Budding- 31 juli: Evan Bogerd- 28 augustus: Bert den Hertog- 25 september: Marijn Slappendel Vanwege de Coronacrisis kan het gebeuren dat er concerten niet doorgaan of worden verschoven.

Meer weten »

juni 2020

Expositie LekArt ’90-’20 – Stichting Andries

5 juni | 10:00 - 14 juni | 17:00
Grote of Barbarakerk Culemborg, Nederland + Google Maps

In twee weekenden in juni exposeren 8 van de 14 oorspronkelijke ‘LekArt-kunstenaars’ in de Grote of Barbarakerk hun werk onder de titel: "LekArt 1990 – 2020 Toen en nu".De kunstenaars zullen zo veel mogelijk tijdens de openingstijden zelf aanwezig zijn om toelichting te geven op hun werk en kunstenaarschap.De Kunstenaars zijn: Mirjam Beuker, Honorah van Geel, Els van ’t Pad Bosch - Steendam, Truus Buijs, Henk Biesheuvel, Theo Briggeman, Rop Philippi en Jan Smeehuijzen.

Meer weten »

Peer Gynt, een muzikaal theateravontuur – Betuws Symfonie Orkest

7 juni
Grote of Barbarakerk Culemborg, Nederland + Google Maps

Het Betuws Symfonie Orkest, Culemborgse Schoolorkesten, en Kunst Educatie Culemborg brengen samen met meesterverteller Frank Groothof de kindervoorstelling Peer Gynt, waarbij kinderen van ca. 6 - 14 jaar actief deelnemen aan de voorstelling via muziek en beeldende kunst. Vanwege de Coronacrisis is dit concert afgelast.

Meer weten »

Contrasten – Culemborgs Kamerkoor

13 juni | 20:00 - 22:00
Grote of Barbarakerk Culemborg, Nederland + Google Maps

Lustrumconcert van het Culemborgs Kamerkoor, waarbij het programma grote contrasten bevat. Het koor bezingt de uitersten van het kerkelijk jaar, van hetverdriet om de kruisdood in het Stabat Mater van Rheinberger tot de vreugde om de geboorte van Christus in het Gloria van Vivaldi, aangevuld met bijpassende geestelijke werken van Rheinberger, Mendelssohn, Mozart en Pergolesi. Daarnaast wordt instrumentale begeleiding afgewisseld met a capella-zang. Professionele zangers en musici werken samen met amateurs aan een klassiek concert op hoog niveau. Vanwege de…

Meer weten »

Korenfestival Buiten-Gewoon Zingen 2020 – Stichting Werk aan het Spoel

21 juni | 11:00 - 17:00
Werk aan het Spoel Culemborg, Nederland + Google Maps

Zingen, luisteren, leren en genieten van 15 koren in diverse genre's (o.a. klassiek, pop, close harmony, barbershop) op 3 podia op een bijzondere buitenlocatie. Het festival vindt voor de zevende keer plaats, en wordt geopend met een gezamenlijke inzingsessie. Tijdens de lunchpauze is er een optreden van zangtrio Sweet Silver. Vanwege de Coronacrisis is het Korenfestival voor 2020 afgelast.

Meer weten »

juli 2020

Pilot jeugdstrijkorkesten – Stichting Muziekeducatie Culemborg

4 juli | 16:00 - 18:00
Voormalige synagoge Culemborg, Nederland + Google Maps

(Alt)violiste Tjitske Kwakkel-Homma is gestart met een pilot om te komen tot een jeugdstrijkorkest in Culemborg. De eerste uitvoering zal plaatsvinden op zaterdagmiddag 4 juli.

Meer weten »
+ Exporteer Evenementen