Persbericht | Aantal culturele initiatieven in Culemborg groeit!

Ondanks Corona, of misschien juist dánkzij Corona groeit het aantal culturele initiatieven in Culemborg. In het eerste halfjaar van 2021 is een recordaantal aanvragen voor een bijdrage aan het Cultuurfonds Culemborg (CFC) ingediend.

In het eerste halfjaar heeft het CFC al 42 projecten ondersteund. Hiermee werd een bijdrage van
€ 154.612,22 toegekend aan culturele initiatieven in Culemborg. In 2020 werden in het eerste halfjaar 34 aanvragen ingediend. 

Het is bijzonder om te zien hoe creatief aanvragers zijn. Fysieke projecten worden omgezet naar online activiteiten en veel nieuwe initiatieven worden ontwikkeld. Het CFC juicht dit van harte toe. Daarom is vooralsnog in 2021 de zogenaamde coronaregeling van toepassing. Hierdoor kan eenmalig een hogere bijdrage toegekend worden aan culturele activiteiten. Ook konden culturele organisaties, waarvan de continuïteit als gevolg van corona in het geding is, een eenmalige bijdrage in de vaste exploitatielasten aanvragen tot 30 april 2021. Wij zijn blij dat wij een bijdrage van € 84.000,00 hebben kunnen leveren aan het in stand houden van de culturele podia in onze stad. 

Ben je benieuwd naar de activiteiten of wil je een bijdrage aanvragen? Ga dan naar onze website: www.cultuurfondsculemborg.nl. Kun je hulp gebruiken bij jouw aanvraag of wil je andere informatie stuur dan een e-mail aan info@cultuurfondsculemborg.nl. We helpen je graag!

_______________________________________________________________________

Noot voor de redactie (niet voor publicatie):

Heeft u vragen naar aanleiding van dit persbericht neem dan gerust contact op met Ton Lijten,
06 – 535 477 71 of info@cultuurfondsculemborg.nl

Geplaatst in Geen categorie.

Geef een reactie